Haber

11 yaşında zorbalığa uğrayan Ebru Yavuz kick boksta dünya 3’üncüsü oldu

SAMSUN’da 11 yaşında üst sınıfların zorbalığına maruz kalan ve babasının karşı çıkmasına rağmen kick boksa başlayan Ebru Yavuz (18), 17 Mayıs’ta düzenlenen 8. Türkiye Açık WAKO Dünya Kupası’nda dünya 3’üncüsü oldu. 21 Kasım 2023. Yavuz, en büyük hayalinin uluslararası yarışmalarda ringe çıkıp podyumda Türk bayrağını dalgalandırmak olduğunu söyledi.

Ebru Yavuz ortaokul 5. sınıftayken okuldaki 8. sınıf kızları gibi zorbalığa maruz kaldı. Yavuz bu olaydan sonra kickboks öğrenmek istedi. Ancak babası buna karşı çıktı. Annesi ve babasının ikna etmesiyle bu spora başlayan Ebru Yavuz, 17-21 Mayıs 2023 tarihlerinde düzenlenen 8. Türkiye Açık WAKO Dünya Kupası’nda dünya 3’üncüsü oldu. Spor Lise 12. sınıf öğrencisi Ebru Yavuz aynı zamanda ailesinin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla bir restoranda garson olarak çalışmaktadır. Hedefinin uluslararası bir turnuvada ringlere çıkmak olduğunu söyleyen Yavuz, “Milli formayla ringde ve podyumda Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum.”

Ebru Yavuz “5. sınıftayken 8. sınıf öğrencileri tarafından zorbalığa maruz kalıyordum. O zamanlar ağabeyim biraz yaramazlık yapıyordu. Ailem de onu kick boksa göndermişti. Bu olaydan sonra annem beni okula başlatacaktı. Bu sporu özgüvenimi kazanmak için yaptım ama babam ‘Kadın dövüş sanatları’ dedi, ‘Nasıl yapar’ diye beni bir yıl göndermedi. Daha sonra annem ve babam beni biraz zorladılar ve beni spora gönderdiler.İlk sene sevilmeye başladım.Türk derecesi getirdim.Sonra dünya kupasına girdim ve orada derece aldım.Bu böyle devam etti. Geçen yıl Muay Thai’nin “Ben de maçlarına katıldım. Burada da birinci oldum. Biz 5 kardeşiz, 3 kız, 2 erkek. Kick boks ve muay thai olmak üzere 3 kardeşle uğraşıyoruz” dedi.

Ocak ayında Şanlıurfa’da katıldığı maçta derece alamadığı için iddialı olduğunu, çok çalışarak mayıs ayında yapılan organizasyonda dünya 3’üncüsü olduğunu söyleyen Ebru Yavuz, “Fitness yaptım” dedi. Her sabah kendimi antrenmanın yanı sıra koştum. Daha sonra dünya kupasına girdim ve oradaydım. “Babam ilk başta dövüş sanatları yapmamı istemese de maç boyunca bana çok destek oldu. Mezun olduğumda annemle birlikte hep yanımda oldular. Bu branşta en büyük destekçim onlar” dedi.

‘DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNU GETİRMEK İSTİYORUM’

Üniversitede sağlık eğitimi almak istediğini ve ailesine katkıda bulunmak için bir restoranda garson olarak çalıştığını söyleyen Yavuz, “Öğretmenlerimin programı kapsamında bir restoranda garson olarak çalışıyorum. Bir Avrupa şampiyonluğunu, ardından da bir dünya şampiyonluğunu getirmek istiyorum. O ringde Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum. Kick boksta olimpiyatlara katılırsam, “Orada elimden gelen her şeyi yapacağıma söz veriyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu