Haber

ATM’de yarı sahte banknotları gerçek banknotlarla değiştiren sahte operasyon kamerada: Kredi borcum için yaptım

ATM’de yarı sahte banknotları gerçek banknotlarla değiştiren sahte operasyon kamerada: Kredi borcum için yaptım

ANKARA – Ankara’da bir kişi, özel yöntemlerle ikiye böldüğü banknotların yarısını ATM’de sahtesiyle değiştirdikten sonra suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne Mali Suçlar Araştırıldı Kentteki ATM’lere sahte para yatırıldığına dair çok sayıda ihbar alınması üzerine Şube ekipleri çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından ATM’ye parayı yatıranın ETO olduğunu belirleyen ekipler, zanlıyı iş yaparken tekrar yakalayarak gözaltına aldı. ETO’nun üst araması ve ikametgahı sırasında yapılan rozetlerde, 2 bin 50 liralık sahte banknot, 30 adet geçersiz 100 dolar, çok sayıda kesilmiş sahte para kağıtları, sahte para basımda kullanılan banka ve kredi kartları; yazıcı, tarayıcı, boya, sıvı solüsyon, pay, muhtelif teçhizat ve baskılı sahte banknotlar ele geçirildi.

Madeni paraları ortasından kesip sahtesiyle birleştirdi.

Zanlının, konutunda kurduğu küçük çaplı matbaada çoğalttığı sahte paralarla gerçek parayı ikiye böldüğü, özel araçlarla elde ettiği parçaları yarısı geçersiz, yarısı gerçek olarak yeniden birleştirerek depoya koyduğu belirlendi. bir ATM’de ve onları gerçek parayla değiştirdi. Daha önce 200 ve 100 liralık banknotlarla deneyen kişinin başarısız olduğu ve ağırlıklı olarak 50 liralık banknot kullandığı öğrenildi.

Yakalanmamak için başkalarının kartlarını kullandı.

ETO’nun polis tarafından takip edilmemek için yasa dışı yollarla elde ettiği banka ve kredi kartlarını kullandığı, bazen ‘sınav ücreti’ gibi tekniklerle kartsız işlem yaptığı ortaya çıktı. Şahsın ayrıca ATM’lere yükleme yaparken cerrahi maske taktığı ve kamerada yüzünü gizlemek için kep giydiği belirtildi.

“Borçlu olduğum için yaptım”

Emniyetteki işlemleri tamamlanan ETO, yargılanmak üzere Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. “Bu yöntemi nasıl öğrendin ve neden yaptın?” ETO, “Gördüğüm haberden ilham aldım, kredi borcum olduğu için yaptım” yanıtını verdi.

haber-felahiye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu