Ekonomi

Barclays’in dördüncü çeyrek geliri beklentilerin altında kaldı

Investing.com – Barclays PLC (LON: BARCMart ayından bu yana en büyük düşüş olan hayal kırıklığı yaratan dördüncü çeyrek kârıyla analistleri etkileyen hisse geri alım planlarını açıkladıktan sonra hisseler %8’den fazla düştü.

bankanın toplam gelir , Aralık ayının sonuna kadar olan üç ayda %12 artışla 5,8 milyar sterline (1 sterlin = 1,1,2099 dolar), ancak Bloomberg’in 5,96 milyar sterlinlik iddialarının gerisinde kaldı. 2022’nin son çeyreğinde diğer kredi kuruluşlarında görülen fiyatlardaki düşüşü yansıtan, kümenin yatırım bankacılığı ve kurumsal kredilerdeki zayıf performansı nedeniyle dönem içindeki performans zayıfladı.

Bu, ortadaki Barclays’in tüketici kredisi birimidir. barclay’lerİngiltere, İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) bir dizi agresif önlemiyle karşı karşıya kaldı. faiz artışlarıBireysel ve ticari bankacılık faaliyetlerindeki artışa rağmen tahminlerin altında kalarak toplam 1,97 milyar sterlin kar açıkladı.

Şirket ayrıca “kötüleşen makroekonomik” ortamdan kaynaklanan yarım milyar sterlinlik bir para israfını da tahsis etti.

Vergi öncesi kazanç yıllık bazda %14 düşüşle 7,01 milyar sterline geriledi ve düşüşün çoğu, ABD’de yatırım işlerinin satışı için kararlaştırılan limitlerin aşılmasından kaynaklanan 1,6 milyar sterlinlik dava maliyetlerinden kaynaklanabilir.

Getirilere gelince, Barclays 500 milyon sterlinlik yeni bir tür hisse geri alımı başlatmayı planladığını söyledi. Citi analistleri, geri alımların 675 milyon sterlinlik tahminlerin altında olduğunu kaydetti.

Citi analistleri; Barclays İngiltere’nin “%3,20’nin üzerinde” olan 2023 net faiz marjı hedefinin de genel tahminlerin altında kaldığını söyledi.

Yazar: Scott Kanowsky

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu