Haber

Galatasaray, Zalgiris’i 1-0 önde tamamladı.

Stadyum: Rams Parkı

Hakemler: Willy Delajod, Erwan Finjean, Cyril Mugnier (Fransa)

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakçı, Angelino, Berkan Kutlu, Oliveira, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu

Zalgiris: Gertmonas, Pavelic, Hnid, Vucur, Bopesu, Buff, Gorobsov, Kendysh, Mamic, Golubickas, Oyewusi

Gol: Dk. 31 Mertens (Galatasaray)

Sarı kart: Dk. 5 Bopesu (Zalgiris)

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Tipi rövanş maçında Galatasaray, Zalgiris karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

17. dakikada ilk tehlike Zalgiris kalesinde yaşandı. Mertens’in ara pasıyla sağdan ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu, Kerem Aktürkoğlu’nun çaprazdan sert şutu son anda kaleci Gertmonas’ı üst kornere gönderdi.

19. dakikada Berkan Kutlu’nun pasıyla ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Oliveira uzaktan şansını denedi. Bu pozisyonda kaleci Gertmonas gole izin vermedi.

24. dakikada Galatasaray yine Oliveira ile gole yaklaştı. Sağ kanattan Boey tarafından arka direğe gönderilen Oliveira çapraz kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Gertmonas bu pozisyonda da başarılı oldu.

Zalgiris 28. dakikada tehlikeli bir şekilde geldi. Galatasaray yarı sahasında uzun atışla heyecanlanan Oyewusi, Abdülkerim Bardakçı’dan uzaklaşarak sağ çaprazdan ceza sahasına girdi. Bu futbolcu yandan yakın mesafeden topu dışarı gönderdi.

Galatasaray 31. dakikada öne geçti. Sağdan köşe vuruşunda Kerem Aktürkoğlu meşin yuvarlağı ceza sahası dışında ortaladı. Bu noktada Mertens beklemeden çok sert bir şutla topu filelere gönderdi: 1-0.

Mücadelenin ilk yarısı Galatasaray’ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu