Haber

Hamas Lideri İsrail’in Gazze’deki Hastanelere Saldırısını Kınadı

Hamas Siyasi Ofisi Lideri İsmail Haniye, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki 3 hastaneye yönelik saldırısına tepki göstererek, İsrail’in ABD’nin desteğiyle uluslararası hukuka meydan okuduğunu belirtti.

Haniye, yaptığı yazılı açıklamada İsrail’in Gazze’deki “hastanelere yönelik sistematik saldırısını” kınadı.

İsrail güçlerinin Gazze’deki Şifa Hastanesi, Kudüs Hastanesi ve Endonezya Hastanesi’ne yönelik saldırılarına ilişkin Haniyeh, “Bu katliamlar işgalci İsrail ve kara kuvvetlerinin çıkmazda olduğunu gösteriyor.” dedi.

Hamas lideri, Gazze’ye saldıran İsrail ordusunun “direnişin defalarca saldırılarına” maruz kaldığını belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

“Vahşet, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in İsrail ziyaretiyle örtüşüyor, ABD’nin yeşil ışığının ve İsrail işgaline açık desteğin bir sonucudur ve tüm insani değerlere ve uluslararası yasalara karşı bir meydan okumadır.”

Haniye, Mısır’ı “Gazze’deki kardeşlerine karşı sorumluluğunu yerine getirmek için Refah Sınır Kapısı’nı tamamen açmaya” çağırarak, Arap ve İslam dünyasına “öfkesini ifade etmeye devam etme” çağrısında bulundu.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı “İsrail’in Filistinliler’e ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine yanıt vermek” gerekçesiyle kapsamlı bir saldırı gerçekleştirdi. Mescid-i Aksa’nın ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne ağır hava saldırıları düzenledi. bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 315’i asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre Gazze Şeridi’nde 31 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda öldürülen asker sayısı 24’e yükselirken, Kassam Tugayları’nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre Gazze’de İsrail’in saldırılarında 3 bin 826’sı çocuk, 2 bin 405’i kadın olmak üzere 9 bin 227 Filistinli öldürüldü, en az 23 bin kişi de yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler 144 Filistinliyi öldürdü.

Binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu Gazze’nin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi’ni hedef alan İsrail ordusu, El Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini vurdu, Kudüs’ün çevresini ve Filistin Kızılayı’na bağlı Endonezya hastanelerini bombaladı. tahliye.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 56 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu