Haber

Hatay’ın Mahalleleri Suya Ulaşıyor

ASAT, depremde yıkılan Hatay’a dün 2 su üretim tesisi ve 1 içme suyu arıtma tesisinden şebeke suyu ulaştırmaya başladı. Su şebekesinin ana hatlarında depremin yol açtığı tahribat nedeniyle ikiye bölünen borular onarılarak kademeli olarak mahallelere su veriliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu Yönetimi Genel Müdürlüğü (ASAT) ekipleri, depremin ilk gününden bu yana Hatay’a şebeke suyu getirmek için çalışıyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatsu Genel Müdürlüğü’ne bağlı 2 adet su üretim tesisi ve 1 adet içme suyu arıtma tesisini makine, teçhizat ve teknik donatı ile faaliyete geçiren mahallelerdeki kuyulardan saf su temin etmeye başladı. Hatay’da 46 araç ve 80 işçiyle Hatay’ın su şebekesini eski haline getirmek için çalışan ASAT, depremden sağ kurtulan vatandaşlara saf su ulaştırıyor.

SU ŞEBEKESİ ÇÖKTÜ

Hatay’da depremin su sistemine verdiği zarar, şebekeye su verildiğinde tek tek ortaya çıkıyor. Hassa ve Kırıkhan ilçelerindeki su sistemi tamamen onarıldı. 24 saat çalışan gruplar bugün iki mahalleye su sağladı. Hatay il merkezinde ve diğer ilçelerde ana bordürlerde oluşan kırılmalar tespit edilerek onarılmaktadır. Kentte sondaj kuyuları da devreye alınmaya başlandı. Kuyuların bulunduğu bölgelerde vatandaşlar suya ulaşabiliyor. Ayrıca su fıskiyeleri 24 saat suyun iletilemediği mahallelerde vatandaşlara temiz su ulaştırarak camilerin sağlam olan su depolarını dolduruyor.

TEMİZ SU ÇOK ÖNEMLİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ekiplerin Hatay’a geldikleri ilk günden itibaren şehre su sağlamak için hummalı bir şekilde çalıştıklarını belirterek, suyun canlılar için önemini daha önceki depremlerde yaşananlardan bildiklerini ifade etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin öncelikle Hatay’da arama kurtarma çalışması yürüttüğünü kaydeden Böcek, “İnsanları yaşatmak önemli. Ancak kurtarılan insanların ihtiyaçlarını karşılayabilmek de çok önemlidir. Temiz suya erişimin hastalıkların önlenmesi açısından ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.”

İKİ BÖLGEDE SU VAR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Doğal afetlerde suya erişim değerlidir. Su durumu nasıl, içme suyuna ulaşmak mümkün mü, insan atığı su ile ne kadar giderilebilir. Bunlar yoksa afetlerden kurtulan kişilerde hastalıklar başlayabilir. Bunun için Hatay’da mevcut su sistemini işler hale getirmek için hızlı bir şekilde çalışmaya başladık. Dün şebekeye su verdik. Şimdi sistemdeki hataları onarıyoruz. Hassa ve Kırıkhan ilçelerinde su sorununu çözdük. İl merkezinde ve diğer ilçelerde 24 saat bu konuda çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu