Haber

Hemşirelik Mesleğine Yenilikçi Yaklaşımlar Çalıştayı Gerçekleştirildi

Hemşirelerin özlük, sosyal ve ekonomik haklarına ilişkin atılacak adımların değerlendirilmesi amacıyla Sağlık-Sen tarafından “Hemşirelik Mesleğine Yenilikçi Yaklaşımlar Çalıştayı” düzenlendi.

Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen çalıştayda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, hemşirelik mesleğinin özlük haklarının geri planda tutulduğunu ve bu sorunlara çözüm bulmayı hedeflediklerini belirtti.

Doğan, “Hasta yakınlarının bile dokunmak istemediği vatandaşlarımıza kim dokunuyor? Hemşire. Anne bile yeni doğan bebeğe dokunmada zorluk çekerken, hemşire arkadaşımız damar yolu açıyor. Sivil toplum kuruluşları olarak bizlerin buna ihtiyacı var. Hemşire arkadaşlarımızın haklarını savunmak için.” değerlendirmesini yaptı.

Hemşirelerin sorunlarını Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları görüşmelerde ve toplu sözleşme görüşmelerinde dile getirdiklerini kaydeden Doğan, toplu sözleşmeyle vardiya ücretlerinde 10 puanlık artış sağladıklarını ancak bunun yeterli olmadığını belirtti.

Hemşirelerin iş yükünün azaltılması gerektiğini belirten Doğan, “35 bine yakın sağlık personeli alımı var ama hemşire istihdamı için bu yeterli değil. Randevu bekleyen hemşire arkadaşlarımızın atanması gerekiyor.” söz konusu.

“Yeni Hemşirelik Mesleği Kanunu çıkarmak istiyoruz”

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu şunları söyledi:

“En büyük ve yaygın hizmeti veren hemşirelerimizin daha iyi ortamlarda çalışabilmeleri, ekonomik, özlük ve sosyal haklarını alabilmeleri için tüm taraflarla birlikte çalışıyoruz. Bu nedenle yeni bir Hemşirelik Mesleğini ortaya koymak istiyoruz. Kanun. Bu çalıştayla yeni Hemşirelik Mesleği Kanununu da ilk çıkaran biz olacağız.” İlk adımı atmış olduk.”

Türk Hemşireler Derneği Başkanı Doç. Dr. Azize Atlı Özbaş da mevzuatın uygulama alanında sorunların bulunduğunu belirterek, bu sorunların çözümü için ciddi işbirliklerine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu