Teknoloji

Illuminati dolandırıcılığına dikkat! 200 bin dolar maaş ve yeni evle aldatıyorlar

Siber hatalar, yeni uygulama ve taktiklerle internet kullanıcılarının kişisel bilgilerini tehdit etmeye devam ediyor. Bitdefender Antispam Lab araştırmacıları, siber suçluların internet kullanıcılarını e-posta yoluyla Illuminati tarikatının adını kullanarak dolandırdıklarını ortaya çıkardı. Sözde “Illuminati Kabala” ile bizzat temasa geçen araştırmacılar, 200 bin dolar maaş ve yeni konut gibi tekliflerle dünya çapında yeni “üyeler” arayan dolandırıcılık kampanyasına karşı kullanıcıları uyarıyor.

Ana akım kültürdeki sayısız komplo teorilerinden biri olarak ünlenen Illuminati, günümüzün en popüler bahislerinden biri haline geldi. Durumu fırsata çeviren siber suçlular, İlluminati’ye “üye” adı altında dünyanın dört bir yanındaki birçok internet kullanıcısına spam e-posta göndermeye başladı. Kendilerini “Büyük Üstatlar” ve “İlluminati Kabalaları” gibi pek çok lakapla tanıtan hatalar, çeşitli manipülasyon teknikleriyle kullanıcıların kişisel bilgilerini ve banka hesaplarını tehdit ediyor. Bitdefender Antispam Lab araştırmacıları, kendilerini bu tür isteklere asla yanıt vermemeleri ve mesajları hemen silmeleri konusunda uyaran çete üyeleri. Bitdefender Antivirus Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Müdürü Alev Akkoyunlu, kolay yoldan zengin ve ayrıcalıklı olma arzusuna kapılan insanların bu dolandırıcılığın kurbanı olduğunu söylüyor.

 

200 Bin Dolar Maaş ve Yeni Konut Teklifi

Çete üyeleri, onları zenginlik ve lüks bir yaşam karşılığında dünyayı kontrol eden planlarına katılmaya davet ederek, işe alım amacıyla çoğunlukla Gmail ve AOL aracılığıyla spam e-postalar gönderiyor. Ancak Bitdefender Antispam Lab araştırmacılarının edindiği bilgilere göre dolandırıcıların, kullanıcıları ikna etmek için sadece iki hafta içinde WhatsApp işletme hesapları oluşturarak uluslararası telefon numaralarını kullandıkları ortaya çıktı. Facebook ve Twitter’dan alıntılarla bağlantı kurmaya çalışan dolandırıcılar, aylık 200.000 ABD doları veya daha fazla maaş, yeni bir konut, ünlülerle randevular, sihirli bir tılsım ve sadece davetlilerin girebildiği özel bir kulübe giriş teklif ederek kullanıcıları aldatmaya çalışıyor. işe alım takası.

Temasa geçilen dolandırıcılar, bir tür üyelik formu doldurarak İlluminati topluluğuna veya İlluminati Kardeşliğine katılma fırsatı sunuyor. Form, dolandırıcıların kimlik hırsızlığı suçları işlemesine izin verebilecek kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerin sağlanmasını ister. Bu bilgilerin ortasında ad, soyad, doğum tarihi, adres, telefon numarası, meslek, maaş bilgileri, e-posta adresi, medeni durum, yaş ve yeni bir fotoğraf yer alıyor. Aslında işe alım görevlileri, belgenin Illuminati Dağıtım Departmanına veya kısaca DODIS’e gönderileceğini söylüyor.

 

ABD’deki En Çok Hedeflenen Kullanıcılar

Araştırmacılar, WhatsApp’ta iletişim kurdukları dolandırıcıların birçoğunun ana dili İngilizce olmadığını ve iletilen mesajların kopyala yapıştır metinler olduğunu analiz ettiler. Bunun üzerine spam e-postaların IP adreslerini inceleyen araştırmacılar şaşırtıcı bilgilere ulaştı. Araştırmaya göre Nijerya (%40), Güney Afrika (%16), ABD (%14), Hollanda (%13), Arjantin ve Brezilya’dan (%5’er) spam e-postalar gönderiliyor. Dolandırıcılar çoğunlukla ABD’deki (%62) alıcıları hedef alırken, sahte e-postalar Avustralya (%11), İngiltere ve Almanya (%7), Güney Afrika (%6), İrlanda (%2) ve Çek Cumhuriyeti’nde bulunuyor. Cumhuriyet ve Slovakya. Ayrıca kullanıcıların gelen kutularına da ulaşır (her biri %1).

 

Kimlik Avı Facebook, Instagram ve Twitter’da da Başlayabilir

Bitdefender Antispam Lab araştırmacıları, çete üyelerinin sosyal medya platformlarında son derece aktif olduğunu belirtiyor. Dolandırıcıların doğrudan bildirimlerle Facebook, Instagram ve Twitter’da binlerce kullanıcıya ulaşabildiğini belirten Laykon Bilişim Operasyonları Müdürü Alev Akkoyunlu, bu logoları içeren mesajların prestij olmaması gerektiğini söyleyerek, büyük usta İlluminati adına özel işe alım görevlileri tarafından gönderildiğini iddia etti. veya Illuminati bağlı kuruluşları. alarmda.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

gokceada-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu