Haber

İsrail’de adli düzenleme çalışmaları Bağımsızlık Günü’nden sonra yeniden başlayacak

İsrail Ulaştırma Bakanı Miri Regev, hükümetin tartışmalı yargı düzenlemeleri üzerindeki çalışmalarına 25 Nisan Bağımsızlık Günü’nün hemen ardından yeniden başlayacağını duyurdu.

İsrail merkezli Maariv gazetesinin haberine göre Regev, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun muhalefetle müzakerelere izin vermek için yargı düzenlemelerini “bir süre” ertelediğini bildirdi.

Regev, müzakerelerin sonuç vermemesi halinde adli düzenlemelerin Bağımsızlık Günü’nden kısa bir süre sonra yeniden oylanmak üzere Meclis’e getirileceğini kaydetti.

İsrail Konut Partimiz Genel Başkanı Avigdor Liberman ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, muhalefet partilerini hükümetle yargı düzenlemeleri konusunda müzakereleri durdurmaya çağırdı.

“Netanyahu’nun müzakerelerden sonra her zaman yaptığı gibi anlaşma sağlanamamasından muhalefeti sorumlu tutacağını herkes biliyor. Onun (Netanyahu) yargı düzenlemesini Meclis’ten geçirmek için net bir planı var. Bunun olmasına izin vermeyin.” sözlerini kullandı.

Ertelenen yargı düzenlemesi

İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin’in 5 Ocak’ta açıkladığı “yargı reformu”, Yüksek Mahkeme’nin yetkilerinin kaldırılması ve yargı atamalarında söz sahibi olması gibi değişiklikleri içeriyor.

Başbakan Netanyahu, 27 Mart’ta ülke genelinde kitlesel protesto ve grevlere neden olan yargı düzenlemesini ertelediğini açıklamıştı.

Muhalefet partileri, yargı düzenlemesini “demokrasinin sonu, diktatörlüğün başlangıcı” olarak nitelendiriyor.

gucehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu