Haber

Kazakistanlı gazeteciler Balıkesir’i ziyaret etti

Kazakistan’da görev yapan gazeteciler örgütle birlikte Balıkesir’i ziyaret etti.

Kazakistan’ın beş şehrinde görev yapan gazeteciler, Kazakistan Türkçe Konuşan Gazeteciler Vakfı ve Balıkesir Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen organizasyonla Balıkesir’e çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Dört günlük bir programla Balıkesir’e gelen Kazakistan Türkçe Konuşan Gazeteciler Vakfı heyeti, ilk gün Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin projesi olan Çamlık Mesire Yeri’ni ziyaret etti.

Etkinliğin ikinci gününde Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Medya Merkezi ve Basın Müzesi’nde incelemelerde bulunuldu. Yerel gazetelere de ziyaretlerde bulunan heyet, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile görüştü.

Kazak gazeteciler, Önder Yılmaz’a konukseverliği nedeniyle Kazakistan’ın milli kıyafeti olan ‘Çapan’ kostümünü hediye etti. Son olarak heyet Balıkesirli basın mensupları ile bir otelde akşam yemeğinde bir araya geldi.

Vakıf Başkanı Naziya Joyamergen’in kızı Bissenova, gazetecilere Balıkesir’i çok sevdiklerini söyledi.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’ne ev sahipliğinden dolayı teşekkür eden Bissenova, “Bu birliktelik iki kardeş ülkenin birbirini tanıması adına çok faydalı oluyor. Kazak gazeteciler Balıkesir’i tanıyacak ve Kazakistan’a döndüklerinde Balıkesir’i ve Türk kardeşlerini orada tanıtacaklar. ” konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da Balıkesir’in dört mevsim ayrı keyifler yaşadığını belirtti.

Kazakistanlı gazetecilere Balıkesir’de güzel anılar biriktirmelerini dileyen Yılmaz, “Bu anıları nerede olursanız olun diğer insanlarla paylaşabilirsiniz. Önce kardeş oluyoruz sonra ticaret yapıyoruz. Burada net bir Kazakistanlı öğrenci var. Teşekkürler. Balıkesir’e geldiğin için.” ifadelerini kullandı.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir de ziyaretin iki ülke adına önemli bir adım olduğunu belirtti.

Demir, “Bu ilk adımın genişleyip ilerleyeceğini düşünüyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte Balıkesir’le birlikte ülkemizin bedellerini, güzelliklerini anlatmaya çalışacağız. İnşallah mutlu olurlar” dedi. söz konusu.

Heyet, ziyaret kapsamında Edremit, Burhaniye, Ayvalık ve Gömeç ziyaretlerinin ardından Çanakkale’ye hareket edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu