Haber

Koç Holding Dayanışmanın Gücünü Ortaya Çıkaran Umut Kentler’in Hikayesine Adıyaman’da Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından  Umut Şehirlerini kuran Koç Holding, bölge halkına destek olmaya devam ediyor.  Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, “Umut Kent’in hayata geçmesinde sağladığı önemli katkıları anmak amacıyla Adıyaman’a Umut Kent adını Arçelik Satınalma ve Tedarik Zincirinden sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Hakan Kozan’ın adını verdik. Erken ayrılmanın derin üzüntüsünü yaşadık.”

 

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Koç Holding, bölgedeki kapsamlı çalışmalarını ilk günden bu yana kararlılıkla sürdürüyor. AFAD ile uyum içerisinde Grup Şirketleri ile Adıyaman, İskenderun, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da toplam 20 bin kişinin yaşayacağı 5 bin konteyner evden oluşan Umut Şehirleri kuran Koç Holding, desteklerine devam ediyor. bölge halkı.

 

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding CFO’su ve Adıyaman İl Lideri Polat Şen, Koç Holding üst düzey yöneticileri ve Koç Gönüllüleri, Adıyaman Umut Kent Hakan Kozan Kampüsü’nü ziyaret ederek kent sakinleriyle bir araya geldi. Törene Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman Umut İl Kaymakamı Emre Akçay ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hikmet Uz da eşlik etti. İletişim konusunda uzman psikologlardan eğitim alan Koç Gönüllüleri, çocuklar ve gençlerle çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

 

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Ülke insanımızı ilgilendiren ve sorumluluk gerektiren birçok konuda olduğu gibi, bu büyük deprem felaketi karşısında da yolumuz, kurucumuz Vehbi Koç’un sloganıdır” dedi. Varlık unsuru olarak benimsediğimiz, ‘Devlim ve ülkem oldukça ben de varım’ sözüne ışık tuttu. Grup şirketlerimiz, istekli çalışma arkadaşlarımız ve proje paydaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürmenin gayreti içinde olacağız. Hayat normale dönene kadar tüm gücümüzle Umut Kentler’deyiz.Umut Kentleri kurduğumuz şehirler arasında yer alan Adıyaman’da, nüfuzumuzu ve iş birliğimizi bölgenin kalkınmasına destek olmak ve kalıcı faydalar sağlamak için kullanıyoruz. “Adıyaman Umut’ta Dayanışmanın gücünü ortaya koyan Kent olarak, çocukların ve gençlerin gelişimini destekleyecek, kadın dayanışmasına fırsat sağlayacak, istihdamı artıracak, hayata anlam katacak faaliyet ve uygulamalarla depremzede vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.

 

Çakıroğlu, “Umut Kent’in hayata geçmesinde yaptığı değerli katkıları anmak adına, erken ayrılışını derinden hissettiğimiz Arçelik Satınalma ve Tedarik Zincirinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Hakan Kozan’ın adını Adıyaman Umut Kent’e verdik. Hakan Kozan’ın anısını Umut Şehrimizde yaşatacak, onu sonsuza kadar sevgi ve özlemle anacağız. “Değerli meslektaşımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine, ailesine ve tüm Camiamıza başsağlığı diliyorum.”

 

Adıyaman Umut Kent’te 261.500 metrekare alana yayılmış 1.390 konteyner ev ve 149 sosyal ünite bulunuyor. Sağlıklı bir barınma sağlamanın yanı sıra sosyal ihtiyaçları da karşılamak amacıyla tasarlanan Adıyaman Umut Kent’te; genel sağlık ve psiko-sosyal destek hizmetleri sunan merkezler, hem yetişkinlerin hem de çocukların keyifli vakit geçirebileceği sosyal alanlar, okullar, anaokulu sınıfları, kütüphaneler, bilgisayar odaları, amfiler, kafeteryalar, ibadethaneler, marketler gibi ortak alanlar ve ücretsiz hizmetler, kuaförler ve çamaşırhaneler. Ayrıca birçok sosyal destek birimi de bulunmaktadır.

 

Eğitim alanında çocuklara yönelik faaliyet gösteren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Vehbi Koç Vakfı Koleksiyon Birimi, Gelecek Hayalleri Merkezi’nde gençlere yönelik faaliyet gösteren Sürdürülebilir Kalkınma için Yenilikçi Analiz Derneği, özel pekiştirme sınıflarıyla Tohum Otizm Vakfı, Digital Wings Yazılım, donanım ve üretim alanında atölye, basketbol, ​​atletizm ve voleybol branşlarının yer aldığı futbol Umut Kent Spor Okulları ile Vehbi Koç Vakfı Uyum Merkezi sosyal tesislerde güçlendirme çalışmaları yürütüyor.

 

Kentte yaşayan kadınların ekonomik hayata katılımının desteklenmesinin yanı sıra, Yaşamı Destekleme Derneği koordinatörlüğünde Kadın Dayanışma Merkezi’nde uygulama ve eğitim içeren faaliyetler gerçekleştiriliyor. Adıyaman Umut Kent’te bölgede istihdamın artırılması amacıyla mesleki eğitimin yanı sıra staj ve iş olanakları da sunuluyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu