Haber

“Koru. Destekle. Sonlandır.” Menenjitle Mücadelede Yepyeni Bir Dayanışma Hareketi

Menenjit, her yıl 2,5 milyondan fazla insanı etkileyen, birçok insanda sakatlığa ve hatta ölüme neden olan tehlikeli bir hastalıktır. Menenjit konusunda farkındalık yaratmak ve hastalığın yenilmesine yardımcı olmak amacıyla yepyeni bir hareket başlatıldı. Menenjitle mücadele eden üç para-atlet; Theo Curin, Ellie Chalis ve Davide Morana tarafından kurulan bu dayanışma hareketi, dünya çapında menenjitle mücadeleyi hızlandıracak.

Dayanışma hareketi kapsamında Menenjit Derneği, Menenjit Araştırma Vakfı, Menenjit Konfederasyonu ve Menenjit Örgütleri ve Sanofi iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Menenjit Bayrağı’ mücadelenin yeni simgesi olacak. Menenjit Bayrağı, bu tehlikeli hastalığa dikkat çekmek, insanları hastalığa karşı aşı yaparak önlem almaya teşvik etmek ve hastalık konusunda farkındalık yaratmak amacıyla tasarlandı. Sanofi’nin de desteklediği proje, 2030 yılına kadar hastalığın yenilmesine yardımcı olmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz günlerde asılmaya başlanan ‘Menenjit Bayrağı’, bir sembol ve umut ışığı olarak “hastalığın sona ermesi için adım atmayı” temsil ediyor.

Menenjit Bayrağı, menenjitle mücadelede bir dönüm noktası sayılıyor. Tüm toplumları bir araya getirerek menenjitle mücadele etme kararlılığını simgelemektedir. Bu sembolün yanı sıra Theo, Ellie ve David’e şu sözler söyleniyor: “Koru. Destekle. Son.” Sloganı ile herkesi Menenjit Bayrağı ile menenjitle mücadeleye katılmaya davet ediyor.

Sanofi Hakkında

Yenilikçi, küresel bir sağlık şirketi olarak amacımız doğrultusunda hareket ediyoruz: İnsan yaşamını iyileştirmek için bilimin harikalarının peşindeyiz. Dünya çapında 100’e yakın ülkedeki çalışanlarımız imkansızı mümkün kılan sağlık çözümleri sunuyor ve tıp uygulamalarını ilerletmek için çalışıyor. Sürdürülebilirliği ve sosyal sorumluluğu stratejimizin merkezine koyarken, dünya çapında milyonlarca hastanın kaderini değiştiren sağlık testleri ve hayat kurtaran aşılar sunuyoruz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu