Ekonomi

Lirum Therapeutics Planlanan İlk Halka Arzı Duyurdu

Lirum Therapeutics (LRTX) hisse senetlerini halka arz etmek için başvuruda bulundu.

Şirket kendisini aşağıdaki şekilde tanıtmaktadır: “
Ağır hastalıkların tedavisine yönelik çığır açan ilaçların keşfi ve geliştirilmesine adanmış, şu anda klinik deneme aşamasında olan biyofarmasötik sektöründe öncü bir şirketiz. Stratejimiz, benzersiz etkileşim yöntemleri, açık düzenleyici yörüngeler ve önemli pazar potansiyeli sergileyen yenilikçi tıbbi bileşiklerin tedarikini, ilerlemesini ve pazarlanmasını içerir.
Birincil ilaç adayımız olan LX-101, insülin benzeri büyüme faktörü-1 reseptörü (IGF-1R) ile etkileşime girmek üzere tasarlanmış gelişmiş, yenilikçi, hedefe yönelik bir terapötik ajandır. Terapötik etkisini sağlamak için farklı bir yaklaşım kullanmaktadır. IGF-1/IGF-1R sinyalizasyon yolu çeşitli kanserler ve otoimmün bozukluklarla ilişkilidir ve bunun bilimsel olarak geçerli ve terapötik olarak önemli bir hedef olduğunu ve önemli bir gelir elde etme fırsatı sunduğunu düşünüyoruz. IGF-1R hedeflemenin ticari başarısı, rakip bir şirket tarafından geliştirilen ve terapötik bir yük olmadan doğrudan IGF-1R’ye bağlanan benzer bir ilaç olan Tepezza® (teprotumumab) ile kanıtlanmıştır. Tepezza® sadece 2022 yılında 1,97 milyar dolarlık satış gerçekleştirmiştir. Bu, piyasadaki yalnızca üçüncü yılıydı ve şu anda tiroid göz hastalığı (TED) olarak bilinen tek bir otoimmün bozukluğu tedavi etmek için onaylanmıştır.
Daha önce 765IGF-MTX olarak anılan LX-101, daha önce tedavi edilmiş ileri evre kanserli bireylerde Faz 1a klinik çalışmalarından geçmiş lisanslı bir ilaç adayıdır. Bu çalışmalarda ilaç güvenli bulunmuş ve tek başına tedavi olarak etkinlik göstermiştir. Amacımız LX-101’i TED de dahil olmak üzere belirli kanser ve otoimmün hastalıklarda kullanılmak üzere daha da geliştirmek ve bu hastalıklar için tercih edilen bir tedavi seçeneği haline getirmektir.”

ThinkEquity, münhasır kitap yürütme yöneticisi olarak hareket edecektir.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör ekibi üyesi tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için hüküm ve koşullarımıza bakınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu