Haber

Muharrem İnce’den CHP’ye tepki: Kürtler neden eşitten az olsun?

Geçtiğimiz günlerde diğer ülkelerle yapılan ittifak görüşmelerinden sonuç alamayan Başkan Muharrem İnce zehirli açıklamalarda bulundu.

İnce, CHP’nin DEM Partisi ile yaptığı görüşmelere değinmişti.

İnce, “CHP İsveç’e evet derken ben nasıl ittifak kuracağım? Her gün DEM haline gelirse nasıl ittifak kuracağım? Bir duruşumuz olmalı.”söz konusu.

İnce daha sonra sözlerine devam etti ve bu kez şunları söyledi: “T “Terör örgütüne mesafe koyamazsanız, FETÖ ve PKK ile yan yana durursanız Erdoğan’ı yenemezsiniz.”Sözleriyle dikkat çekti.

DEM Partisi üzerinden CHP’ye saldırdı

CHP’den ayrılarak Vatan Partisi’ni kuran Muharrem İnce, dün akşam konuk olduğu Sözcü TV’de yine DEM Partisi üzerinden CHP’ye saldırdı.

CHP ile Dem Partisi’nin görüşmesine karşı olmadığını belirten İnce, Özgür Özel’in daha önce parti kürsüsünden söylediklerini şöyle aktardı: ” Türkiye’de Kürtler daha az eşit”Açıklamaya değindi.

“Bu ülkenin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Kürt, Dışişleri Bakanı Kürt, Maliye Bakanı da Kürt.”

Devlet düzeyinde çeşitli görevlerde bulunan kişilerden örnekler veren İnce, şunları söyledi: “Bu ülkenin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Kürt, Dışişleri Bakanı Kürt, Maliye Bakanı Kürt, neden az eşit olsun?”dedi.

“Üç oy almak için bu yaraları kaşımamalıyız.”

CHP’nin hata yaptığını sözlerine ekleyen İnce, şunları söyledi: “Üç oy almak için bu yaraları kaşımamalıyız, bunları gerçek bulmuyorum.”söz konusu.

dumlupinar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu