Haber

NATO’nun denizaltı karşıtı harp “Dynamic Manta 2023” tatbikatı İtalya’da başladı

NATO’nun denizaltı karşıtı savunma ve su üstü harbi için hava, su üstü ve denizaltı unsurları arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla düzenlediği “Dynamic Manta 2023 (DYMA 23)” tatbikatı başladı.

NATO Deniz Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, doğuda bu yıl 23’üncüsü uygulanmaya başlanan tatbikata Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 9 ülkeden gemi, denizaltı, uçak ve çok sayıda işçinin katıldığı belirtildi. Sicilya Adası’nın kıyıları.

Açıklamada, Dinamik Manta tatbikatının amacının, tüm katılımcılara güçlü muharebe eğitimi vererek birlikte çalışabilirliklerini ve denizaltı savar ve su üstü harbi becerilerindeki yetkinliklerini artırmak olduğu belirtildi.

İtalya’nın Catania ve Augusta limanları ile Sigonella Hava Üssü’nün ev sahipliğinde düzenlenen tatbikata Türkiye’den Preveze sınıfı denizaltılardan TCG Preveze (S 353) ile İtalya, Yunanistan ve ABD’den denizaltılar katılıyor. Tatbikata denizaltıların yanı sıra Kanada, Yunanistan, İtalya, İspanya ve ABD’den su üstü gemileri ile NATO Daimi Deniz Grubu-2 bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’den TCG Barbaros fırkateyni (F 244) katıldığı bildirildi. . Ayrıca tatbikata Kanada, Fransa, Almanya, İngiltere, ABD ve İtalya’nın deniz karakol uçakları ile katıldığı kaydedildi.

Sicilya Adası’nın doğu kıyısı ile Akdeniz’in orta kesiminde gerçekleştirilecek tatbikat 10 Mart’a kadar sürecek.

kebanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu