Haber

Nurdağı afet bölgesinde ilk ders

GAZİANTEP (İGFA) – Protokol, Nurdağı ilçesindeki Nurten Öztürk Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerle birlikte İstiklal Marşı’nı okudu ve ilk ders zilini çaldı. Ziyarette, yeni eğitim-öğretim yılında 6 Şubat depreminden en çok etkilenen Nurdağı ve İslahiye’de hayatın normale dönmesi ve öğrencilerin geleceğe hazırlanması için fırsatların seferber edildiği vurgulandı.

ÇANTA VE KIRTASİYE TAKIMLARI ÖĞRENCİLERİ KASALARINDA BARŞIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin depremden etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile kent genelindeki ilkokul 1. sınıf öğrencileri için hazırlanan çanta ve kırtasiye setleri, ilk ders gününde öğrenci masalarında hazır bulundu. . Yaklaşık 100 milyon TL değerindeki çalışmayla öğrencilerin ihtiyaç duyduğu tüm malzemeler karşılandı.

Okul ziyaretinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, deprem felaketinin ardından iyileşmenin eğitimle sağlanacağını belirterek, şunları söyledi:

“Eğitim şehri Gaziantep’te Nurdağı’ndaki çocuklarımızın önlerindeki hedefe odaklanmalarına ve Nurdağı’ndaki öğrencilerimizin başarılarının sürekliliğini sağlamalarına ihtiyacımız var. “Valilik koordinasyonunda ‘Eğitim Kenti Gaziantep’ hedefi için tüm ekip burada, eğitim ordumuzun emri altındayız.”

Vali Kemal Çeber, kent genelinde 1341 okulda 680 bin öğrencinin eğitim öğretim yılına ilk zille başladığını belirterek, şunları söyledi:

“Yaz tatilinde tüm eğitim camiamız ve diğer kurumlarımız okullarımızı hazırlamak için ellerinden geleni yaptılar. Biz mümkün olan en iyi imkanlarla hazırız. Her sayımızda olduğu gibi bu konuda da en büyük destekçimiz Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Fatma Şahin oldu. Bugün burada dağıtıldığı üzere Büyükşehir Belediyesi yaz boyunca okullarımızın hazırlanmasına yardımcı oldu. Nurdağı ilçemizde 8 bin 900 öğrenci okula başladı. Depremden en çok etkilenen ilçemiz burası. Biz tüm imkanlarımızla eğitim vermeye hazırız. “Çocuklarımızın memnuniyeti, onların geleceği ve bizim geleceğimiz için tüm ekip Gaziantep’te, aile olarak biz de Gaziantep Modeli ile en iyi eğitim dönemini geçirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

menderes-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu