Haber

Osmaniye’de mahallelere bölünen konteyner kente tabelalar asıldı

OSMANİYE’de 122 dönümlük alanda yapımı devam eden konteyner kent 12 mahalle şeklinde haritalandırıldı ve Türk aşiretlerinin isimlerinin yazılı olduğu tabelalar yerleştirildi. Ayrıca Osmaniye Belediyesi ekipleri tarafından mağdurların adreslerini bulmalarını kolaylaştırmak için konteynerlere numara verildi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen iller arasında yer alan Osmaniye’de konteyner kent kurulması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dereobası köyü ile Fakıuşağı Mahallesi’nin ortasındaki Karaçay Deresi kenarında toplam 1907 konteynerin yer alacağı alana şu ana kadar alt ve üst yapısı tamamlanmış olan alanlara 1028 konteyner yerleştirildi. 744’ünün oturuma hazır olduğu, 4 engelli konteynırının müsait olduğu ve bunların 311’inde 1244 mağdurun kaldığı kaydedildi.

Konteyner kentte alt ve üst yapı çalışmalarına büyük destek veren Osmaniye Belediyesi, afetzedelerin konteynerlerini daha kolay bulmaları için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler her bir konteyneri harf kümelerine ayırarak numaralandırırken, 12 mahalle şeklinde haritalanan alana da Türkçe uzunlukta mahalle tabelaları yerleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu