Haber

Paletli kar motosikletleriyle arızalara ulaşıyorlar

Hakkari’nin Şemdinli-Derecik ilçesini besleyen iletim sınırlarının fırtına nedeniyle Yüksekova ilçesine bağlı Dedeler ve Demirkonak köylerinin ortasındaki Çukurca mezrası yakınında kesilmesiyle onlarca köy elektriksiz kaldı. Kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu bölgeye paletli araçlarla ulaşan arıza ekipleri, direklere çıkarak arızayı gidererek köylerin elektriğini sağladı.

Yüksekova ve çevresinde günlerdir etkili olan kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor. Köylere ulaşım kesintiye uğrarken, kırsal kesimlerde ve yüksek rakımlı bölgelerde zaman zaman etkili olan fırtına nedeniyle iletim hatları da kopuyor. Köylerde yaşayan halkın elektriksiz kalmaması için arıza grupları vakit kaybetmeden bölgeye ulaşımı sağlamaya çalışıyor.

Yüksekova ilçesine bağlı Dedeler ve Demirkonak köylerinin ortasında bulunan Çukurca mezrası yakınlarında bozulan isale hatlarının tamiri için bölgeye giden ekipler, kuvvetli doğa koşulları nedeniyle çaba sarf etmek zorunda kaldı. Paletli araçlarla Çukurca mezrasına giden Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri, karda ve dondurucu soğukta 1 metreyi aşan zirvelerdeki direklere çıkarak arızayı gidererek onlarca köye elektrik sağladı.

Arıza ekiplerinden Hamdi Tetik, bölgedeki hava kurallarının çalışmalarını zorlaştırdığını belirterek, “1 metreyi aşan kar yağışı olan arıza alanına paletli araçlarımızla ulaştık. Ekiplerimiz arızaya müdahale etti. güvenli bir şekilde direğe yükselterek, kopan hatları onararak enerji vermelerini sağladı.”

haber-saray.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu