Haber

Rusya: Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bazı ülkelerde provokasyon ihtimali artıyor

Zaharova, basın toplantısında sorulan bir soru üzerine, 17 Mart’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için provokasyon uyarısında bulundu.

Zaharova, seçim günü yabancı ülkelerdeki sandık merkezlerinde provokasyon düzenleme ihtimalinin kat kat arttığının aşikar olduğunu ifade etti. “Rus diplomatik kuruluşlarının güvenliğinin sağlanması alanındaki durum önemli ölçüde kötüleşti ve çok ciddi endişelere yol açıyor”” söz konusu.

Moskova’nın yurt dışında seçim güvenliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarında bu unsuru dikkate aldığını anlatan Zaharova, sözlerini şöyle sürdürdü:

Rus diplomatlar bunun için ellerinden geleni yapıyorlar. Ancak seçim günü sandıkların güvenliğinin sağlanmasına ilişkin not olarak hazırladığımız taleplerimize ne yazık ki Avrupa ve Amerika kıtasındaki tüm ortaklarımız henüz yanıt vermedi.

Rusya Dışişleri Sözcüsü an itibariyle 269 ​​ülkedeAyrıca seçim sandıklarının kurulduğunu da sözlerine ekledi.

Rus uzmanlar Rusya’daki seçimlere yabancı müdahale girişimleri konusunda uyarıyor

Ancak Rus uzmanlar, Rusya’daki başkanlık seçimlerine dışarıdan müdahale etmek için ‘egemenlerin’ ve sahte vatanseverlerin kullanıldığı konusunda uyarıyor.

Rusya Siyasi Enformasyon Merkezi’nin ‘Rusya’da 2024 Seçimlerine Yabancı Müdahale ve Muhtemel Sonuçları’ başlıklı raporunun sunumunda konuşan uzmanlar, müdahale girişimlerinde Rusya’dan ayrılan, ‘yerinden edilmiş’ olarak tanımlanan kişilerin ve sahte vatanseverlerin kullanıldığını söyledi. Rusya’daki başkanlık seçimlerinde yurt dışından. dikkat çekti.

Rossiya Segodnya ajansının uluslararası multimedya basın merkezinde sunulan raporun yazarı, Rusya’daki seçimlere müdahale etmek amacıyla Rusya Siyasi Enformasyon Merkezi Direktörü Aleksey Muhin’dir. ‘En geniş bilgi araçları yelpazesi kullanılıyor’söylenmiş.

Rus uzman şunları söyledi: Üstelik Rusya’dan ayrılan aktörler de kullanılıyor, biz onlara yer değiştiren diyoruz. Bu insanlar bu seçimlerde kullanılacak bir mücadele ekibidir, zaten kullanılıyorlar. Bunun için özel olarak oluşturulmuş örgütler ve kurumlar da var (seçimlere müdahale).“dedi.

Uluslararası siyaset bilimci Sergey Sudakov raporun sunumu sırasında şu açıklamayı yaptı:

Taşınanlar arasında çok farklı insanlar var. Bunların bir kısmı ideolojik yönelimli hareket eden insanlar, bir kısmı ise ideolojik yönelimli olmayan ve siyasete dahil olmayan kişiler, ancak şu ya da bu şekilde Rusya’daki seçim sistemini baltalamanın temelini oluşturuyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu