Haber

Soylu’dan yeşil pasaport açıklaması: İptal yok

İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, yeşil pasaportların hususi pasaportlara dönüşme ihtimaline ilişkin sözlerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Yeşil pasaportların iptalinin söz konusu olmadığını söyleyen Soylu’nun paylaşımı şöyle:

“Sosyal medya yalan makineleri hala devrede. Yeşil pasaport vatandaşlarımızın yurt dışı seyahatleri için verilmiş bir haktır. Bu pasaportu kimin alacağı mevzuatımızda bellidir, geri alınması veya iptal edilmesi mümkün değildir. Durumu anlattım” belirtilen şartlar, sınırlamalar ve sayıların aşılması durumunda yaşanabilir. Ancak Kemal Bey’in yalancı medyası, her zaman olduğu gibi…”

Ne oldu?

Bakırköy İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndaki seçim toplantısında konuşan Süleyman Soylu, şunları söyledi:

“Yeşil pasaport, özellikle ihracat, diplomatik ziyaretler ve kurum ziyaretleri alanında Türkiye’nin dış dünya ile ilişkilerinde elimizi güçlendiren bir süreçtir. Ve bu yeşil pasaportun mutlaka bir ölçüsü vardır. Yani bize tahsis edilen belli bir tedbir vardır. Biz bu ölçüyü aşmak üzereyiz yani aştık diyebiliriz Dışişleri Bakanlığımız hep aştığı için eleştiriliyor Allah göstermesin böyle bir durumla karşı karşıya kalabiliriz yeşil Pasaportlar, hususi pasaportlara dönüşebilir.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu