Ekonomi

SpaceX, rakip OneWeb için uzaya 40 internet uydusu fırlattı

Londra merkezli bağlantı şirketi OneWeb, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda SpaceX’e teşekkür ederek, kutup yörüngesine bağlı 40 küçük uydunun Falcon roketi ile uzaya fırlatıldığını belirtti.

OneWeb’den Massimiliano Ladovaz, birçok farklı seçenek olmasına rağmen, SpaceX ve Hindistan’ın en hızlı ve en iyi kombinasyonu sağladığını söyledi.

Katlanarak büyüyen küresel internet hizmet pazarında herkese yer olduğunu kaydeden Ladovaz, yeni fırlatılan uydular sayesinde internet kapasitesinin ABD ve Avrupa’nın tamamına, Afrika’nın büyük bir kısmına ve Güney Amerika’ya yayılmasının beklendiğini belirtti. .

OneWeb daha önce yalnızca Alaska, Kanada ve kuzey Avrupa’ya internet sağlıyordu.

Fırlatılan yeni uydular sayesinde OneWeb’in uydu sayısının 500’ü geçeceği belirtiliyor.

Her biri 150 kilo ağırlığındaki OneWeb uyduları, ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) Kennedy Uzay Merkezi’nde, Fransız Airbus şirketi ile ortak girişimde inşa edildi.

OneWeb’in yörüngedeki uydu grubunu tamamlamak için SpaceX’in önümüzdeki birkaç ay içinde 2 fırlatma ve Hindistan 1 fırlatma başlatması bekleniyor.

2019 yılının başlarında Rus Soyuz roketleri, OneWeb uydu kümesinin 13’ünü fırlattı ancak SpaceX, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya ile ilişkileri kesilen OneWeb için Mart ayında uyduları fırlatmayı kabul etti.

Hindistan ayrıca Ekim ayında bir dizi OneWeb uydusu fırlattı.

Diğer şirketlerin uydu girişimleri

Elon Musk’ın şirketi SpaceX’in yörüngede bulunan 3 bin 200’den fazla Starlink uydusu, dünyanın en uzak noktalarına yüksek hızlı ve geniş bant internet sağlıyor.

Amazon ayrıca ilk internet uydusunu 2023’ün ilk aylarında Cape Canaveral’dan fırlatmayı planlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu