Teknoloji

WhatsApp’ta gönderilen fotoğrafların kalitesi bozulmaz

WhatsApp, dünyanın iletişim platformunda en çok kullanılan uygulamadır. Sadece mesajlaşma uygulaması olmayan, mesajlaşmanın ötesinde hizmetler sunan kişilere fotoğraf, resim ve çıkartma göndermek için sıklıkla kullandığımız bir uygulamadır.

WhatsApp üzerinden gönderdiğimiz fotoğraflarda karşı tarafa ulaştığında kalite kaybı yok denecek kadar azdır. Ancak şirket, bu sorunu çözmek için adımlar attı ve yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor. WhatsApp’ta gönderdiğiniz fotoğrafın kalitesini sıkıştırır ve hızlı belge aktarımı için görüntü kalitesini varsayılan olarak yüzde 70 oranında hızla düşürür. Bu nedenle gönderdiğiniz fotoğraflar yepyeni kalitede gönderdiğimiz tarafa ulaşamaz.

Daha önceki sürümlerde test edilen ve “otomatik”, “en iyi kalite” ve “veri tasarrufu” gibi seçeneklerle WhatsApp üzerinden gönderilen fotoğraf kalitesini seçmemize izin veren HD fotoğraflar özelliği hakkında bilgiler vardı. Ne yazık ki, bu özelliğe rağmen fotoğraflar yine de sıkıştırılmış biçimde gönderiliyordu.

Kullanıcıların çoğu, kalite kaybı olmadığı için fotoğrafları belge olarak gönderiyordu. WhatsApp bu sorunu çözmek için adımlar attı. WhatsApp’ta normal göndermede artık herhangi bir fotoğraf kalitesi sorunu olmayacak.

WhatsApp’ta Kaliteli Fotoğraf Dönemi

WhatsApp’ın geliştirme ekibinin, fotoğrafları kalite kaybı olmadan orijinal hallerinde gönderebilme özelliği üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Beta sürümündeki geliştirme grubu WABetaInfo’ya göre, Android beta 2.23.2.11 güncellemesi ile artık görüntüleri herhangi bir sıkıştırma olmadan orijinal haliyle göndermek mümkün olacak.

Şirket, uzun zamandır beklenen bu özelliğin testlerini henüz tamamlamadığı için yeni özelliğin WhatsApp kullanıcılarının kullanımına ne zaman sunulacağı kesin değil. Gönderirken fotoğrafların kalitesinden şikayetçi olan WhatsApp kullanıcılarının bu özelliği çok sevecekleri aşikar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu