Ekonomi

Bitwise CIO, Bitcoin’in ETF beklentisiyle 36.000 dolara yükseldiğini söyledi

Bitcoin’in Fiyatı Perşembe günü Asya’daki işlem saatlerinde 36.000 $’a yükseldi ve geçen ay yaklaşık %30, yıllık bazda ise %93’lük önemli bir artışa işaret etti. CoinDesk Endekslerinden elde edilen verilere göre, eterBunu bir önceki aya göre %20 artışla takip etti.

Bitwise Asset Management CIO’su Matt Hougan, yakın zamanda yapılan bir röportajda bu trendlere ışık tuttu. Mevcut Bitcoin fiyatının beklenen Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) onayının potansiyel etkisini yansıtmadığını öne sürdü. ABD servetinin %80’ini yöneten mali danışmanların çoğunluğu 2025 veya sonrasına kadar onay öngörmüyor. Bu, Bitcoin ETF için potansiyel yeni bir kitleye işaret ediyor.

Hougan, 2004 yılında spot altın ETF’sinin onaylanmasının etkisiyle paralellikler kurdu; bunun, altın fiyatlarında yıllarca istikrarlı artışlara yol açtığını ve Bitcoin için de benzer bir gidişata işaret ettiğini söyledi. ETF’lerin özellikle finansal danışmanlar arasında kripto para yatırımcı tabanını önemli ölçüde genişletebileceğini vurguladı.

Şu anda, kendi kendini yönlendiren perakende yatırımcıların yalnızca %20’si kriptoya yatırım yapıyor. Amerikan servetinin kalan %80’ini kontrol eden mali danışmanlar ve kurumlar, kripto piyasalarına erişim için bir ETF’ye ihtiyaç duyuyor.

Hougan ayrıca BlackRock’un Haziran ayında Bitcoin ETF başvurusunun FTX çöküşünün olumsuz sonuçlarını ortadan kaldırarak piyasa duyarlılığını nasıl olumlu etkilediğini de kaydetti. Bu fenomeni “Sam Bankman-Fried’in hayaletleri” olarak adlandırdı.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu