Ekonomi

Dördüncü Çeyrek Gelirlerinin Beklentilerin Altında Kalmasının Ardından On Holding Hisseleri %9 Düştü

On Holding (ONON) Salı günü piyasa öncesi işlemlerde %9’un üzerinde değer kaybederek hisse senedi değerinde önemli bir düşüş yaşadı. Bu düşüş, ayakkabı ve spor giyim alanında uzmanlaşan şirketin dördüncü çeyrek net satışlarının finansal analistlerin beklentilerini karşılamadığını bildirmesinin ardından gerçekleşti.

Çeyrek için net satışlar 447,1 milyon CHF olarak gerçekleşti ve beklenen 451,8 milyon CHF’nin altında kaldı.

Buna karşın şirket, düzeltilmiş faiz, vergi, amortisman ve itfa öncesi kar (FAVÖK) ve satışlardan elde edilen toplam gelirde tahminleri aşarak sırasıyla 71,9 milyon CHF ve 270,2 milyon CHF’lik rakamlarla 66,3 milyon CHF ve 268,1 milyon CHF’lik tahminleri aştı.

Şirket, 2023’ün dördüncü çeyreğinde %60,4’lük bir brüt kâr marjı elde ederek orta vadeli hedefi olan %60’ın üzerine çıkmayı başardı.

On, 2024 yılının yaklaşan ilk çeyreğinde doğrudan tüketicilere yaptığı satışlarda artış beklemekte ve kur dalgalanmalarından arındırılmış net satışlardaki büyüme oranının %26 olmasını öngörmektedir.

Şirket, 2024 yılının tamamında, orta vadeli hedefine uygun olarak yaklaşık %60 brüt kâr marjını korumayı ve %16,0 ila %16,5 arasında değişen bir düzeltilmiş FAVÖK marjı hedefliyor.

On’un kurucu ortağı ve yönetim kurulu eş başkanı David Allemann, “On’un pazardaki farklı yerinin altını çizen önemli başarılarla dolu bir yılı geride bırakmaktan onur duyuyoruz” dedi.

Sözlerine şöyle devam etti: “Uluslararası üst düzey spor giyim pazarındaki erişimimizi genişletme hedefiyle, giyim yelpazemizin tanınırlığını arttırmaya odaklanıyoruz. Son dönemdeki olumlu performans, yeni ve geliştirilmiş ürünlerin piyasaya sürülmesi ve kendi perakende satış noktalarımızın genişletilmesiyle, önümüzdeki yıllarda bu segmenti önemli ölçüde büyütmeye hazırız.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen hüküm ve koşullarımıza bakın.

meram-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu