Haber

Engin Altay: “Hamburger Yedi Kılıçdaroğlu Ama Çocukları Boğazlarına Haram Geçmedi, ABD’de Hamburger Yedik Ama ABD’den Sipariş Alamadık”

CHP Küme Başkan Yardımcısı Engin Altay, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda; “Allah’ın sopası yok diyorlar, öyle bir durumdayız. Allah’a şükür benim çocuklarımın boğazında helal lokma olmadı” dedi Erdoğan. Allah söylettirdi. Bize emir gelmedi. Malımızı tehdit edip ‘Rahibi gönderin’ talimatıyla rahip göndermedik. Rahip göndermedik. En büyük uyuşturucu baronunu hapisten çıkarmadık. Türkiye’yi gri listeye sokmadık. La Casa de Papel filminde hükümete karşıyız ve darphanesini soyan bir ülkedeyiz. Darphane soyuldu. Meclis de kızmadı” diye yanıt verdi.

Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı 2021 Yılı Kesin Hesabı ve 2023 Yılı Bütçe Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda görüşülüyor.

Görüşmelerde CHP Grup Başkanvekili Engin Altay söz alarak konuşmacıların eleştirilerini yanıtladı.

“HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİĞİMİZ ZAMAN ULU ASKERİMİZİ VE POLİSİMİZİ KALKAN ETMEK KİMSEYE FAYDA ETMEZ”

Altay, “‘Türk Polis Teşkilatımız veya Jandarmamız kara parayla cari açığı kapatıyor’ gibi bir iftira mantıken mümkün değildir. Cari açığı kapatmak polisin veya jandarmanın işi değildir. Kanun çıktı. Suç teşkil edebilecek menşei bilinmeyen paralar hakkında soruşturma, soruşturma, kovuşturma ve vergi incelemesi yapılamayacağını belirten bu Meclis’ten geçti.Bu paranın kaynağını sormanın ne sakıncası var?Paranın konusu, karıştırılabilecek paralar kaynağı meçhul, bunu yapan hükümet.hükümet içinde bu işin içinde kimler olmalı,içişleri bakanı.hükümeti eleştirdiğimiz zaman yiğit askerimizi,polisimizi yapıyoruz. kalkandır. Kimseye faydası yoktur” dedi.

“HAMBURGER YEDİ KILIÇDAROĞLU AMA ÇOCUKLARININ BOĞAZLARINA ZARAR VERMEDİ”

Altay, “Haydi ‘hamburger’ meselesi. Allah’ın sopası yok diyorlar, yoksa böyle bir durumdayız. Biz de hamburger yedik ama Amerika’dan sipariş gelmedi. ‘Papaz gönder’ talimatıyla malımızı tehdit edip rahip göndermedik. 7 liralık kablo borusu için yandaşlarımıza 2 bin TL fatura kesmedik. En büyük uyuşturucu baronunu hapisten salmadık. Sayısız örnek, Türkiye’yi gri listeye koydum, “Bu son örneğim olsun; hükümete karşıyız ve La Casa de Papel’de olduğu gibi Darphanesini soyan bir ülkedeyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu