Haber

Karacaören Şelalesi’nin turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor

Salipazarı’nın kırsal turizmde markalaşmasına katkı sağlamak amacıyla Karacaören Şelalesi’nin bulunduğu Karacaören Mahallesi’nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Salipazarı Yerel Eylem Grubu Derneği’nin düzenlediği toplantıya Salipazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Hakan Şahin ve Yönetim Kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Karacaören Mahallesi sakinleri katıldı. .

Şahin toplantıda yaptığı konuşmada Yerel Eylem Grubu Derneği’nin amaçlarından birinin de ilçenin kalkınmasını sağlamak olduğunu belirterek, “Kırsal turizmi en keyifli şekilde geliştirerek bunu başarabileceğimizi düşündük ve projeleri hayata geçirdik. İlçemizin doğal güzelliğini ön plana çıkaracak bir proje olduğunu anlatan Karacaören Şelalesi’ne teras ve kafeterya yaptık. Bu süreç devam ederken biz de seyahat acentalarını ve turizm yatırımcılarını ilçemize davet ederek onlara tüm doğal güzelliklerimizi gösterdik. Herkes gibi onlar da Karacaören Şelalesi’ne hayran kaldılar ve önümüzdeki bahar sezonunda ilçemiz için çeşitler düzenlemeye karar verdiler.” dedi.

Sallipazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Karacaören Mahallesi ve Karacaören Şelalesi’nin turizm açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Akgül, “Şelalenin tanıtımı ve yerli yabancı turistin bölgeye çekilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız çevre düzenlemesi, merdivenler ve seyir terasının ardından şelale bölgesi piknikçilerin ve ziyaretlerin uğrak yeri olacak. Özellikle hafta sonları biz Karacaören’i ve şelalemizi tüm Türkiye’de gezmek için günübirlik turlar düzenliyoruz. Türkiye’ye tanıtmak istiyorum. Bu konuda bizimle birlikte çalışan Yerel Hareket Kümesi Derneği’ne, yönetimine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantının ardından Karacaören Şelalesi ziyaret edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu