Haber

HDP il binası önünde çocuk nöbeti sürüyor

13 yıldır evlat hasreti çeken anne: “HDP önünde umutla oğlumu bekliyorum”

Ailelerin koruyucu aile bakımı 1.363 gün sürmektedir.

Diyarbakır – Çocuklarının terör örgütü PKK üyeleri tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını öne süren Diyarbakırlı annelerin çocuk nöbeti, HDP il binası önünde kararlılıkla devam ediyor.

3 Eylül 2019’da farklı şehirlerden Diyarbakır’a gelerek oturma eylemi başlatan aileler, 1363’üncü gününde de bozan havaya rağmen HDP binası önündeki çadırda çocuklarını beklemeye devam ediyor. Yaz kış farketmeksizin şehirde etkisi.

4 yıldır oğlu Mahmut için uğraştığını belirten Bedriye Uslu, çocuğunun 14 Nisan 2010’da HDP tarafından kandırılarak PKK’ya teslim edildiğini iddia etti. Çocuklarıyla ilgilenmeye kararlılıkla devam edeceğini belirten Uslu, “Oğlum Mahmut 14 Nisan 2010 sabahı okula gitmek için yola çıktı ve hala dönmedi. Her gün çadıra gidiyorum. Sabah oğlumun geri gelmesi için “Tek dileğim oğlumun evine dönmesi ve onu dünya gözüyle görmesi. Oğlum geldiği andan itibaren boynum kırılmayacak, kanatlarım kırılmayacak. Allah’ın izniyle devletimizin de gücüyle oğlumu PKK’dan alıp konuta götüreceğim” dedi.

“Artık bu dert ve keder bitsin”

Uslu, oğluna hasret kaldığını ifade ederek, “Mahmut oğlum beni görüyor ve duyuyorsanız gelin. Devletimizin şefkatli ellerine teslim olun. Artık bu belaya bir son vermemiz yeter” diyerek arkadaşlarını davet etti. oğlum ‘teslim ol’.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu