Ekonomi

Ripple – SEC davasında konuşulan son sözler: Dava sonuçlandı mı?

Investing.com – Kripto gündeminden düşmeyen son iki yıl dalgalanmaYSK ile YSK arasındaki hukuksal çabanın sona erdiğine dair güçlü sinyaller var.

2 Aralık’ta taraflar, özet karar dilekçelerine cevaplarını sundu. Ripple, SEC’in sunduğu dilekçeye cevaben, kurumun 2013 ortasından 2020’ye kadar XRP satışı için bir yatırım sözleşmesi sağlamadığını ve kripto para biriminin menkul kıymet olduğuna dair somut kanıt sağlayamadığını ileri sürdü. federal maddeler.

Ayrıca Ripple avukatları, SEC’in Kişisel işlemlerin büyük çoğunluğunun yabancı kripto para borsalarında gerçekleştiğini kabul ettiğini belirtti. Buna göre, federal menkul kıymetlerin yabancılara yapılan satış ve teklifleri kapsamadığı konusu ele alındı. olmasına rağmen Ripple’ınSavunması güçlü gibi görünse de davayı takip eden bilirkişiler, bu ilişkilerin mahkeme tarafından kabul edilip edilmeyeceği konusunda temkinli davranmayı seçiyor.

Ancak Ripple avukatı James Filan, davayla ilgili özet kararın beklenenden erken gelebileceğini söylüyor. Eski bir federal savcı olan Filan, karar verilmesi gereken birkaç bahisin tek bir kararda yapılabileceğini hatırlattı.

“Ripple tüm kripto endüstrisi için savaşıyor”

Son durumu gündemine alan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, Ripple’ın avukatı Stuart Alderoty’nin tweet’ine dikkat çekerek, Ripple’ın tüm kripto endüstrisi için çabaladığını doğruladı. Garlinghouse, ABD’de faaliyet gösteren tüm segment katılımcıları için agresif bir şekilde net kurallar oluşturmaya çalıştığını ve ilk gün verdiği sözü yerine getirdiğini söyleyerek Ripple ekibini davada son aşamaya geldiği için tebrik etti.

Ripple davası çözüldükçe XRP yeni bir boyut kazanabilir

Son 2 yılda XRP fiyatı bilinen davadan doğrudan etkilendi. Davayla ilgili gelişmeleri hızlı bir şekilde fiyatlandıran yatırımcılar, XRP grafiğinde zaman zaman dalgalı hareketlere neden oldu.

Ancak son boğa piyasasını kaçıran XRP, genel olarak bu kıymetli durumda baskı altına girdi. Ripple bu dönemde faaliyetlerine devam edip değerli işlere imza atsa da bazı büyük kripto borsalarının XRP alım satımına son vermesi kripto paraya en büyük darbe oldu.

Son durumda mahkeme XRP’nin menkul kıymet olmadığına karar verirse altcoin fiyatında ciddi fiyat artışları görmek mümkün. Ancak bazı uzmanlar, ABD’nin en değerli düzenleyicilerinden biri olan SEC’in böylesine büyük bir davayı kaybetmesinin değerli bir itibar kaybı olacağını göz ardı etmiyor. Bu nedenle YSK’nın davayı kaybetmemek için tüm gücünü kullanacağına inanılıyor.

En olası olasılık, iki tarafın davayı bir uzlaşmayla çözmesidir. Öyle bile olsa, geçen ayki anlaşma söylentilereOlumlu tepkiler, XRP yatırımcılarının davanın berabere bitmesini kabul edeceklerini gösteriyor.

XRPen son fiyat

XRP, SEC davasında kritik bir aşamaya girdiği için Kasım ayının son haftasından beri beklemede. Bu dönemde XRP 0,385 – 0,4 dolar aralığında hareket etmeye devam ediyor.

Hafta sonu 0,38 doları test eden yatırımcılar haftaya hafif alıcılarla başladı ve altcoin fiyatı yeniden 0,39 dolar bandına döndü. Öte yandan Kasım ayının ilk haftasındaki genel satış dalgasında 0,34 dolarda istikrar bulan kripto para birimi, son dönemde 0,4 dolarda bir dirençle karşılaştı.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu