Yaşam

Yıl Boyunca Gülmekten Karnımıza Ağrılar Sokan 2022’nin En İyi Komedi Filmleri

2023 yaklaşırken, 2022’nin en iyi filmlerini derlediğimiz serimizde sıra komedi filmlerine geldi! 2022 yılında gülmekten karnımıza ağrılar sokan komedi filmlerini sizler için sıraladık! İşte 2022’nin en düzgün güldürü sinemaları…

1. Jackass Forever

  • IMDb: 6,9

Özet: Jackass takımı 11 yıl sonra diğer bir meydan okuma savaşı için geri döndü. Jackass grubu, bir dizi komik, saçma ve çoklukla tehlikeli gösterilere imza atar.

Oyuncular: Johnny Knoxville, Steve-O

Yönetmen: Jeff Tremaine

2. Marry Me

  • IMDb: 6,1

Özet: Müzik süperstarları Kat Valdez ve Bastian, global bir hayran kitlesinin önünde evleniyor. Ancak Kat, yemininden saniyeler evvel Bastian’ın sadakatsiz olduğunu öğrendiğinde, bunun yerine kalabalığın içinden bir yabancı olan Charlie ile evlenmeye karar verir.

Oyuncular: Jennifer Lopez, Owen Wilson

Yönetmen: Kat Coiro

3. I Want You Back

  • IMDb: 6,6

Özet: Yeni terk edilmiş otuzlu yaşlarındaki Peter ve Emma, ​​eski sevgililerinin yeni alakalarını sabote etmek ve onları sonsuza dek geri kazanmak için iş birliği yapar.

Oyuncular: Charlie Day, Jenny Slate

Yönetmen: Jason Orley

4. Dog

  • IMDb: 6,5

Özet: İki eski Ordu Korucusu, hayatlarının seyahatinde iradeleri dışında eşleştirilir. Briggs (Channing Tatum) ve Lulu (Belçikalı bir Malinois), bir askerin cenazesine vaktinde yetişmek için Pasifik Kıyısında yarışırlar.

Oyuncular: Channing Tatum, Ryder McLaughlin

Yönetmen: Reid Carolin, Channing Tatum

5. Turning Red

  • IMDb: 7,0

Özet: Meilin isminde 13 yaşındaki bir kız, ne vakit çok heyecanlansa dev bir kırmızı pandaya dönüşüyor. Pekala bu  durumla nasıl baş etmelidir?

Oyuncular: Rosalie Chiang, Sandra Oh

Yönetmen: Kubbe Shi

6. The Unbearable Weight of Massive Talent

  • IMDb: 7,0

Özet: Bu aksiyon dolu güldürüde Nicolas Cage, bir muhteşem hayran (Pedro Pascal) ve bir CIA casusu (Tiffany Haddish) ortasında kalan ikonik karakterlerini kanalize eden Nick Cage’i canlandırıyor.

Oyuncular: Nicolas Cage, Pedro Pascal

Yönetmen: Tom Gormican

7. The Bad Guys

  • IMDb: 6,8

Özet: Kötü şöhretli hayvan suçlularından oluşan bir çete, hapishaneden kaçmak için rehabilite edilmek istiyormuş üzere davranır, lakin önderleri makûs gidişatlarını hakikaten değiştirmek istediğini anlar.

Oyuncular: Sam Rockwell, Marc Maron

Yönetmen: Pierre Perifel

8. Senior Year

  • IMDb: 5,5

Özet: Ters giden bir amigoluk gösterisi onu 20 yıl komaya soktu. Şimdi 37 yaşında, yeni uyanmış ve lise hayalini gerçekleştirmeye hazırdır. Yani balo kraliçesi olmaya!

Oyuncular: Rebel Wilson, Mary Holland

Yönetmen: Alex Hardcastle

9. Chip ‘n Dale: Rescue Rangers

  • IMDb: 7,0

Özet: Popüler televizyon programlarının sona ermesinden otuz yıl sonra sincaplar Chip ve Dale çok farklı hayatlar yaşıyorlar. Orijinal dizinin oyuncu takımından biri gizemli bir formda ortadan kaybolunca ikili, arkadaşlarını kurtarmak için yine bir ortaya gelmelidir.

Oyuncular: Andy Samberg, John Mulaney

Yönetmen: Akiva Schaffer

10. A Perfect Pairing

  • IMDb: 6,1

Özet: Film, büyük bir müşteriyi bulmak için Avustralya’daki bir koyun istasyonuna giden ve orada bir çiftlik görevlisi olarak çalışan bir yerliyle sıkı çalışan bir şarap şirketi yöneticisini takip ediyor.

Oyuncular: Adam Demos, Victoria Justice

Yönetmen: Stuart McDonald

11. The Bob’s Burgers Movie

  • IMDb: 7,0

Özet: Çocuklar, ailelerinin restoranını kurtarabilecek bir gizemi çözmeye çalışırken Belcher’lar, önünde bir obruk oluşan restoranın kapanmasını engellemeye çalışır.

Oyuncular: H. Jon Benjamin, Kristen Schaal

Yönetmen: Loren Bouchard, Bernard Derriman

12. Fire Island

  • IMDb: 6,7

Özet: Bir küme tuhaf en yeterli arkadaş, yıllık aşk ve kahkaha dolu haftaları için Fire Island Pines’ta toplanır, lakin olaylardaki ani bir değişiklik, bu yazı onların gey cennetindeki son yazı haline getirebilir.

Oyuncular: Joel Kim Booster, Bowen Yang

Yönetmen: Andrew Ahn

13. Good Luck to You, Leo Grande

  • IMDb: 7,2

Özet: Emekli bir okul öğretmeni olan Nancy Stokes, biraz macera ve biraz seks için can atmaktadır. Ve Leo Grande isminde genç bir seks çalışanını işe almayı içeren bir planı vardır.

Oyuncular: Emma Thompson, Daryl McCormack

Yönetmen: Sophie Hyde

14. Official Competition

  • IMDb: 7,1

Özet: Zengin bir iş adamı, hit bir sinema çekmesi için ünlü bir sinema yapımcısını meblağ. Sinema, oyunculuklarının yanı sıra egolarını da yarıştıran iki aktörün öyküsünü anlatıyor.

Oyuncular: Penelope Cruz, Antonio Banderas

Yönetmen: Mariano Cohn, Gaston Duprat

15. Marcel the Shell with the Shoes On

  • IMDb: 7,9

Özet: Bu sinema, Marcel isimli bir yumuşakçayla röportaj yapan animasyon kısa sinemanın uzun metrajlı uyarlaması. Sinemada Marcel’in ömrünü onun ağzından dinliyoruz.

Oyuncular: Jenny Slate, Isabella Rossellini

Yönetmen: Dean Fleischer-Camp

16. Minions: The Rise of Gru

  • IMDb: 6,6

Özet: On iki yaşındaki bir çocuğun dünyanın en büyük harika berbatı olma hayalinin anlatılmamış öyküsüne odaklanan Minions: The Rise of Gru, Gru karakterinin çocukluğuna odaklanıyor.

Oyuncular: Steve Carell, Pierre Coffin

Yönetmen: Kyle Balda

17. Persuasion

  • IMDb: 5,8

Özet: Anne Elliot’ın alçakgönüllü, atılgan bir adamla evlenmemeye ikna edilmesinden sekiz yıl sonra tekrar karşılaşırlar. Gerçek aşk için ikinci talihini yakalayabilecek mi?

Oyuncular: Dakota Johnson, Ben Bailey Smith

Yönetmen: Carrie Cracknell

18. Wedding Season

  • IMDb: 6,3

Özet: Ebeveynleri tarafından eş bulmaları için baskı yapılan Asha ve Ravi, bir yaz düğünleri sırasında çıkıyormuş üzere davranırlar, lakin kendilerini birbirlerine aşık olurken bulurlar.

Oyuncular: Pallavi Sharda, Suraj Sharma

Yönetmen: Tom Dey

19. Luck

  • IMDb: 6,4

Özet: Gündelik hayatı gizlice etkileyen güzel talih ve berbat baht örgütleri ortasındaki binlerce yıllık savaşın perdesi geri çekilir.

Oyuncular: Simon Pegg, Eva Noblezada

Yönetmen: Peggy Holmes

20. The Man from Toronto

  • IMDb: 5,8

Özet: Dünyanın en ölümcül suikastçısı ve New York’un en saf adamı, bir Airbnb kiralamasında birbiriyle karıştırılır. Artık bu saf aile babası ölümcül bir azabı üzere davranmak zorundadır.

Oyuncular: Woody Harrelson, Kevin Hart

Yönetmen: Patrick Hughes

21. Honk for Jesus. Save Your Soul.

  • IMDb: 5,3

Özet: Önde gelen bir Güney Baptist Mega Kilisesi’nin First Lady’si olan Trinitie Childs, büyük bir skandalın akabinde, papaz kocası Lee-Curtis Childs’ın cemaatlerini yine inşa etmesine yardım etmeye çalışır.

Oyuncular: Regina Hall, Nicole Beharie

Yönetmen: Adamma Ebo

22. Bros

  • IMDb: 6,4

Özet: Bağlılık sıkıntıları olan iki adam bir bağlantı teşebbüsünde bulunur. Alaka yaşamaya başladıktan sonra hayatları değişik noktalara giden ikili için bu bağlantının sonu ne olacak?

Oyuncular: Billy Eichner, Luke MacFarlane

Yönetmen: Nicholas Stoller

23. Hocus Pocus 2

  • IMDb: 6,0

Özet: İki genç kız ezkaza Sanderson Sisters’ı günümüz Salem’ine geri getirir ve çocuklara aç cadıların dünyayı kasıp kavurmalarını nasıl durduracaklarını bulmaları gerekir.

Oyuncular: Bette Midler, Sarah Jessica Parker

Yönetmen: Anne Fletcher

24. Ticket to Paradise

  • IMDb: 6,2

Özet: Boşanmış bir çift, kızlarının 25 yıl evvel yaptıklarını düşündükleri birebir yanılgıyı yapmalarını engellemek için bir ortaya gelir ve Bali’ye gider.

Oyuncular: George Clooney, Julia Roberts

Yönetmen: Ol Parker

25. Glass Onion: A Knives Out Mystery

media.cntraveller.com

  • IMDb: 8,0

Özet: Güneyli ünlü dedektif Benoit Blanc, son davası için Yunanistan’a masraf. Buradaki gizemi çözmek için çalışan dedektifin etrafı tekrar bir dizi garip beşerle doludur. Pekala, hatalı kimdir?

Oyuncular: Daniel Craig, Kate Hudson

Yönetmen: Rian Johnson

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu