Haber

Filistinli üreticiden depremzedelere 15 ton hurma

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve toplam 11 ili etkileyen depremler nedeniyle Türkiye’ye yardımlar devam ediyor.

İşgal altındaki Filistin genelinde kayıplara uğrayan Türk vatandaşlarıyla dayanışma ve yardımlaşma amacıyla yürütülen faaliyetler devam ediyor.

Deprem bölgesine arama kurtarma ekipleri gönderen Filistin, gıyabi cenaze namazı ve her namazdan sonra kılınan namazın yanı sıra maddi yardımlarla da depremzedelere destek olmaya çalışıyor.

15 ton hurma gönderdi

Filistinli hurma üreticisi Emirates firması da 15 bin 600 kilogram hurmayı Türkiye’deki deprem bölgelerine teslim edilmek üzere gönderdi.

Ramallah merkezli şirketin sahibi Mehdi Adas yaptığı açıklamada, hurma yüklü konteynerin bugün Mersin Limanı’na ulaşmasını beklediklerini söyledi.

“Durup izleyemedik”

Filistinlilerin Türkiye’yi çok sevdiğini anlatan Adas, şöyle konuştu: Küçük de olsa bu deprem döneminde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Buradaki şartlar da zor ama biz (Türkiye’deki felaketi) durup izleyemedik. Bu çalışmayı Ankara Büyükelçimiz Sayın Faid Mustafa ile koordineli olarak yürüttük. İnşallah daha fazlasını göndeririz.”söz konusu.

Hurmanın besin değeri açısından güçlü bir besin olduğuna dikkat çeken Adas, şunları kaydetti:

“Hurma, tarih boyunca savaş ve afet gibi dönemlerde önemli bir gıda maddesi olmuştur. Çünkü pilav ya da et gönderirseniz pişirme şartı yok, bölgede gaz ve elektrik yok. Ancak hurma ve süt, bir kişinin ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerine sahiptir. Bu yüzden gönderilecek en yararlı şeyin bu olacağını düşündüm. Tarih, gece gündüz çalışan arama kurtarma ekiplerine güç veriyor.”

“Babalarımız bize araba veya ev sahibi olmak için değil, iyilik yapmak için rekabet etmeyi öğretti.”Filistinli iş adamı, Türkiye ve Suriye’deki depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

saphane-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu